lördag 13 april 2019

Vem är Daniel?

Tiden går ibland fortare än jag själv förstår, och det är nu fyra år sedan jag började skriva på berättelsen om Daniel som om bara några veckor lämnar tryckpressen i Falun och föds som min debutroman November har trettioen dagar utgiven av Bokförlaget Thorén & Lindskog.

Så till er som hittat hit nyligen kommer här en liten presentation av Daniel och romanen:

För att komma bort från sin hemstad och för att vila upp sig efter en depression lånar Daniel en ungdomsväns lägenhet i Stockholm i november, en skenbart lugn månad. Daniel har blivit lovad en separatutställning i hemstaden Sala och månaden i Stockholm ska ge honom de foton han så väl behöver till utställningen. Det är bara genom kameralinsen som Daniel vågar betrakta sin omvärld, och när grannen Nicholas börjar tränga sig på med sårpetande frågor börjar Daniels tillvaro vackla. Gamla minnen flyter upp till ytan och blandas med nya intryck. Och vem är egentligen Nicholas? Med sina blåmärken på halsen, en hårdhänt älskare och en märklig förmåga att ställa Daniel mot väggen är han också en gåta, en pusselbit som saknar sin plats. Något hos Nicholas påminner Daniel om ungdomsåren och en händelse han inte klarar av att bearbeta. Men trots Nicholas irriterande närvaro börjar något gro långt inne i Daniel, något som aldrig fått utrymme att leva tidigare.

Romanen finns att förhandsbeställa i de flesta bokhandlar, fysiska som virtuella, och många bibliotek har redan beställt den om du hellre vill låna, t.ex. Stockholms, Halmstads, Norrköpings, Malmös och Ystads stadsbibliotek.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar